Header-illu-buurtcontacten

Over Ons

Voor Elkaar in West ondersteunt bewoners, die nog zelfstandig thuis wonen in Amsterdam West, als zij aan bepaalde voorwaarden voldoen. Ze zijn kwetsbaar of ziek (kortdurend of chronisch), hebben geen eigen netwerk en te weinig te besteden om een professional of bedrijf in te huren.

Onder de naam Voor Elkaar in West hebben de voormalige Klussendienst en de Buurtdiensten West de krachten gebundeld in 2018. Voor Elkaar in West is een dienstverlening van Combiwel en ontvangt subsidie van Gemeente Amsterdam West om een bijdrage te leveren aan de Sociale Basis in de Stad.

Wilt u meer weten over wat Combiwel of Combiwel Buurtwerk nog meer doet? Klik dan op de onderstaande links.

Combiwel Amsterdam

Combiwel Buurtwerk

Vrijwillige hulp

Onze hulp wordt geboden door vrijwillige buurtbewoners, die bijna allemaal in Amsterdam West wonen. Zij worden incidenteel of op vaste basis (maximaal één keer per week) aan een buurtbewoner met een hulpvraag gekoppeld. Voor Elkaar in West stimuleert zo dat bewoners elkaar helpen.

Ons Werkterrein

Wij richten ons op eenvoudige burenhulp in Oud-West, De Baarsjes, Bos en Lommer en Westerpark. zoals klusjes en sociale contacten in de buurt. Denk aan boodschappen doen, een sociaal maatje voor een kopje koffie thuis of een wandeling, een klusje in huis of in de tuin, begeleiding naar een zorgverlener, zorg voor een huisdier, hulp bij de computer, eenvoudige thuisadministratie. Voor andere hulpvragen wijzen wij graag de weg.

Wat is ons doel

Samen zorgen we ervoor dat bewoners zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen op een veilige manier. En dat er naar elkaar wordt omgekeken. Onze hulp levert een bijdrage aan het verminderen van eenzaamheid, bevordert zelfredzaamheid en biedt een helpende hand waar het even niet meer zelf lukt.

Samenwerking

Daar waar wij geen hulp kunnen bieden, gaan we op zoek naar collega organisaties of andere instellingen die die hulp wel kunnen bieden. Wij verkopen nooit zomaar ‘nee’ en denken echt even verder met de hulpvrager mee. Wij werken direct samen met Burennetwerk en Burenhulp Westerpark.

Verhalen uit de praktijk

Verhalen uit het hart van Voor Elkaar in West

Deze verhalen tonen aan hoe vrijwilligerswerk en buurtinitiatieven een groot verschil kunnen maken in het leven van mensen en buurten. Ze tonen ook aan hoe belangrijk het is om samen te werken en steun te bieden aan degenen die het nodig hebben. Klik hier voor alle verhalen.

Mentaal fitter

Wat maakt mij mentaal fitter

Ontdek de weg naar een heldere geest en een gezonde nachtrust met onze "Mentaal Fitter" reis! In onze zoektocht naar welzijn zijn we gestart met de Beter Slapen Challenge, waarbij we je via onze nieuwsbrief handige tips en inspirerende gedachten gaven voor een betere nachtrust.

Vrijwilligers, medewerkers van Voor Elkaar in West, Combiwel, Buurtwerkers en Buurtteams vertellen wat hun mentaal fit houdt. Klik hier voor alle verhalen.

Ontmoetingsplekken Amsterdam West

De ontmoetingsplekken in Amsterdam West zijn goede plekken om nieuwe mensen te ontmoeten. In de buurtcentra zijn vele mogelijkheden om samen te eten, deel te nemen aan uitstapjes en activiteiten of om workshops te volgen. In Amsterdam West zijn meer dan tien kleine en grotere buurtcentra.

[ASL_STORELOCATOR]

 

 

Combiwel
Gemeente Amsterdam