Header-illu-ik-zoek-hulp

Ik zoek hulp

Iedereen heeft wel eens een helpende hand nodig. Voor Elkaar in West biedt praktische ondersteuning aan bewoners in Amsterdam West. Zodat zij zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen en om eenzaamheid te verminderen. Denk aan eenvoudige klussen in en om het huis, hulp bij de boodschappen, een sociaal maatje, begeleiding naar de dokter, hulp bij de computer of eenvoudige thuisadministratie.

Voor Elkaar in West beschikt over een groep vrijwilligers, die ingezet worden bij bewoners in een kwetsbare situatie, die vanwege hun gezondheid minder zelf kunnen, weinig te besteden hebben of een klein netwerk hebben, vaak ouderen. Het zou ook kunnen dat de hulpvraag beter past bij een andere organisatie of initiatief. Wij maken u graag wegwijs in de buurt. Lees hieronder meer over onze dienstverlening of bel ons op 020 68 42 552.

Onze vrijwilligers

Onze vrijwilligers bieden eenvoudige burenhulp. Zij zijn geen vakmensen, doen geen huishoudelijk werk of persoonlijke verzorging. Ze doen kleine klusjes in huis & tuin, helpen bij de boodschappen of thuisadministratie, begeleiden bewoners naar ziekenhuis of arts of komen langs voor een vriendschappelijk huisbezoek. We hebben ook een paar goede vrijwilligers op gebied van valpreventie, zoals het aanbrengen van steunbeugels.

Een vrijwilliger kan eenmalig of op regelmatige basis langskomen (maximaal één keer per week) en is per keer ongeveer één à twee uur beschikbaar. In een telefonisch gesprek kijken wij graag samen met u naar uw vraag én de beschikbaarheid van onze vrijwilligers.

Ons telefoonnummer is 020 68 42 552.

Hoe werkt het?

U meldt een hulpvraag aan per e-mail of telefonisch bij de Centrale van Voor Elkaar in West. In overleg met u kijken wij hoe u het beste geholpen kunt worden. Met hulp van één van onze vrijwilligers of  actieve buurtbewoners in ons netwerk of met informatie en advies. Wanneer wij  de hulpvraag niet zelf in kunnen vullen, proberen wij een passende oplossing voor u te vinden.

Twijfelt u of u bij ons aan het juiste adres bent? Bel ons vooral om te overleggen. U kunt ook voor iemand anders een hulpvraag indienen.

Of stuur een e-mail naar: info@voorelkaarinwest.nl

Wegwijs in de buurt

Het kan zijn dat uw vraag beter past bij een andere organisatie in Amsterdam West. Voor Elkaar in West werkt nauw samen met Burennetwerk, Burenhulp Westerpark en een steeds groter netwerk van maatschappelijke organisaties. Wij maken u graag wegwijs in de buurt. We zijn goed op de hoogte van het aanbod aan organisaties en initiatieven die vrijwilligers inzetten of sociale contacten bevorderen. Bekijk bijvoorbeeld het overzicht van alle buurtcentra in Amsterdam West.

Hieronder enkele hulpvragen die wij graag doorverwijzen naar gespecialiseerde vrijwilligersorganisaties.

Klik op de hulpvraag voor meer informatie.

Bel-ons-illu-ik-zoek-hulp-3-veiw