Header-illu-ik-zoek-hulp

Wat doen we?

Voor Elkaar in West biedt praktische of sociale ondersteuning aan bewoners in Amsterdam West. Voor mensen die een helpende hand nodig hebben. Door onze hulp kunnen bewoners zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen of wordt hun eenzaamheid verminderd.

Voor wie is onze hulp?

Wij zijn er voor alle bewoners die nog zelfstandig thuis wonen (dus niet in een verzorg- of verpleegtehuis). Die kwetsbaar zijn, kortdurend of chronisch ziek zijn of geen eigen netwerk hebben. En die weinig te besteden hebben en daardoor niet instaat zijn een professional/ bedrijf in te huren. Onze hulp wordt geboden door vrijwilligers die bijna allemaal ook in Amsterdam West wonen.

Welke hulp bieden we?

Onze vrijwilligers bieden eenvoudige burenhulp. Zij zijn geen vakmensen, doen geen huishoudelijk werk of persoonlijke verzorging.

Je kunt bij onze vrijwilligers terecht voor:

  • een maatje die wekelijks (of minder) langs komt of om mee te wandelen
  • wekelijks boodschappenhulp (samen doen of alleen bezorgen)
  • een klusje in of om het huis (geen klussen met elektra, water of gas)
  • kleine tuinklussen (uitgezonderd de winterperiode)
  • digitale hulp bij gebruik van tv, smartphone, computer of tablet (geen cursus)
  • begeleiding naar een medische afspraak
  • hulp bij je administratie op orde houden (geen geldzaken)

Hoe meld je je aan?

Je meldt een hulpvraag aan per e-mail of je belt het kantoorteam van Voor Elkaar in West. In overleg met jou kijken wij hoe je het beste geholpen kunt worden. Wij gaan vervolgens op zoek naar een vrijwilliger voor je. Wanneer wij de hulpvraag niet zelf kunnen oppakken, proberen wij een passende andere oplossing voor je te vinden.
Je kunt ons bellen van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 - 12.30 uur op 020 68 42 552. Een e-mail stuur je naar: info@voorelkaarinwest.nl

Wegwijs in de buurt

Hieronder enkele hulpvragen die wij graag doorverwijzen naar gespecialiseerde vrijwilligersorganisaties.

Klik op de hulpvraag voor meer informatie.

Bel-ons-illu-ik-zoek-hulp-3-veiw