ik wil helpen

Ik wil helpen

Wij zoeken altijd buurtbewoners die een ander willen helpen. U maakt iemand daar heel blij mee. In Amsterdam West zijn veel bewoners die een helpende hand dringend nodig hebben. Denk aan boodschappen die gedaan moeten worden of een klusje in huis of in de tuin. Ook technische mensen kunnen we goed gebruiken voor klussen op gebied van valpreventie, zoals beugels plaatsen. Andere vragen die veel voorkomen zijn begeleiding naar een dokter, hulp bij computer, eenvoudige thuisadministratie of sociaal contact.

Wilt u vrijwilliger worden bij ons? Meld u direct aan of bel ons op 020 68 42 552. Het is nodig om een (gratis) Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te kunnen tonen. Wij vragen deze graag voor je aan.

Vrijwilliger worden

Als vrijwilliger bij Voor Elkaar in West helpt u bewoners die in een kwetsbare situatie zitten; bewoners zonder sociaal netwerk die vanwege hun gezondheid minder zelf kunnen en weinig te besteden hebben, vaak ouderen. U bepaalt zelf hoe vaak, in welke buurt en op welke gebieden u zich wil inzetten. Het is mogelijk om op oproepbasis aan de slag te gaan en eenmalige of kortdurende burenhulp te verlenen. U kunt ook volgens een vaste regelmaat (bijvoorbeeld wekelijks of maandelijks) gekoppeld worden aan één of meerdere buurtgenoten. Vrijwilligerswerk bij Voor Elkaar in West hoeft niet veel tijd te kosten: reken op ongeveer twee uur per keer.

Na een kennismakingsgesprek doen wij ons best om u te koppelen aan een buurtgenoot die past bij uw wensen. Meld u (vrijblijvend) aan als vrijwilliger.

Meewerken op kantoor

Het team van Voor Elkaar in West is regelmatig op zoek naar versterking. Als medewerker aan de telefoon neemt u hulpvragen aan en zoekt u naar een oplossing. U maakt onderdeel uit van een gezellig team en wordt goed begeleid. Tijdsinvestering is twee dagdelen per week, op vrijwillige basis. U heeft een duidelijke telefoonstem en u kunt overweg met de computer.

Bel-ons-illu-ik-wil-helpen-blauw-VEIW