ik wil helpen

Welke vrijwillige hulp

Wij zoeken altijd buurtbewoners die een ander willen helpen. Je maakt daar iemand heel blij mee. In Amsterdam West zijn veel bewoners die dringend een helpende hand nodig hebben.

Klik hier voor specifieke informatie over wat je voor een ander kan doen:

  • boodschappen: wekelijks (samen of alleen halen en bezorgen)
  • maatje worden: wekelijks (of minder) langs gaat of mee gaat wandelen
  • digitale hulp: gebruik van tv, smartphone, computer of tablet (geen cursus)
  • klusje: in of om het huis (geen elektra, water of gasklussen)
  • kleine tuinklus: (uitgezonderd de winterperiode)
  • begeleiden: naar een medische afspraak
  • administratie op orde houden: (geen geldzaken)

Ook zoeken wij regelmatig vrijwilligers voor ons team:

  • kantoormedewerker: matchen van hulpvragen
  • pr medewerker: communicatie verzorgen

Wat houdt het in?

Als vrijwilliger bij Voor Elkaar in West help je bewoners die in een kwetsbare situatie zitten; bewoners zonder sociaal netwerk die vanwege hun gezondheid minder zelf kunnen en weinig te besteden hebben, vaak ouderen. Je bepaalt zelf hoe vaak, in welke buurt en op welke gebieden je je wilt inzetten. Het is mogelijk om op oproepbasis aan de slag te gaan en eenmalige of kortdurende burenhulp te verlenen. Je kunt ook volgens een vaste regelmaat (bijvoorbeeld wekelijks of maandelijks) gekoppeld worden aan één of meerdere bewoners. Vrijwilligerswerk bij Voor Elkaar in West hoeft niet veel tijd te kosten: reken op ongeveer twee uur per keer. Mocht je behoefte hebben aan een bepaalde vrijwilligerstraining, dan kijken we of we dit voor je kunnen regelen.

Vrijwilliger worden

Zodra je je hebt aangemeld via de mail, website of telefoon volgt er een kennismakings- gesprek op ons fijne kantoor op Baffinstraat 30. Hierin kun je al je vragen stellen en vertellen wij wat we precies doen. Van jou willen we graag horen wat je bij ons zou willen of kunnen doen. Als we na dit gesprek allebei een positief gevoel hebben, vragen wij een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) voor je aan. Zodra je die VOG hebt ontvangen kun je bij ons aan de slag.

En dan begint het voor jou en het kantoorteam pas goed. Wij gaan op zoek naar een geschikte match voor jou en blijven die match ook volgen.
Als je van deze informatie enthousiast bent geraakt ….....dan hopen we je uit te kunnen nodigen voor zo’n kennismaking. Wij kijken er naar uit jou te ontmoeten!
Meld je aan als vrijwilliger.

Bel-ons-illu-ik-wil-helpen-blauw-VEIW