Nieuwe telefooncirkel West

Voor Elkaar in West heeft vanaf juli een nieuwe telefooncirkel in Amsterdam West. Deze heet Telefooncirkel West en is er voor bewoners uit Amsterdam West, die het fijn vinden dat er iemand in de buurt is, die weet hoe het met hem of haar gaat.  
Voor Elkaar in West heeft sinds voorjaar 2018 de telefooncirkels Oud West en De Baarsjes opgestart. Deze gaan per juli over naar Telefooncirkel West. De leden daarvan worden dan lid van telefooncirkel West. 

De laatste jaren zijn er nauwelijks nieuwe leden in de telefooncirkels Oud West en De Baarsjes bij gekomen. Begin 2021 hadden beide cirkels nog maar 2 leden over. Er zijn diverse redenen voor deze leegloop. Een belangrijke daarvan is de persoonsalarmering. Die heeft de laatste jaren op gebied van modernisering een flinke slag gemaakt. Voor veel bewoners is dit tegenwoordig een aantrekkelijk alternatief. Ook vinden veel mensen bepaalde voorwaarden voor deelname aan een telefooncirkel te zwaar. Wij hebben daarom kritisch onze dienstverlening tegen het licht gehouden en vervolgens aan de huidige behoeftes en mogelijkheden aangepast. 

Zoals we altijd al deden, starten wij de nieuwe telefooncirkel West op van maandag t/m vrijdag. Ook bellen wij op deze dagen, indien een lid niet bereikbaar is, de contactpersonen en/of de huisarts. In het weekend, op feestdagen en tijdens de reguliere kerstsluiting organiseren de leden die daar behoefte aan hebben, dit zelf. 

Wij adviseren kandidaten en nieuwe leden altijd om persoonsalarmering aan te schaffen, als het hen gaat om een gevoel van veiligheid in huis. Meer informatie over telefooncirkel West is hier te vinden.