Header-illu-buurtcontacten

Buurtcontacten

Heeft u behoefte aan meer sociale contacten? Een maatje die een luisterend oor biedt of iemand om mee op stap te gaan? Spreekt u liever af met een groepje mensen? Op basis van uw wensen zijn er verschillende mogelijkheden.

Een maatje

Voor Elkaar in West heeft vrijwilligers die graag langs komen om samen te kletsen, een korte wandeling te maken of een spelletje te spelen. Onze vrijwilligers zijn er speciaal voor bewoners zonder sociaal netwerk die vanwege een kwetsbare gezondheid minder zelf kunnen en weinig te besteden hebben. Dit zijn vooral ouderen of mensen met een chronische beperking.

Indien nodig, verwijzen wij u door naar een andere partij. In Amsterdam West zijn vele organisaties actief die vrijwillige maatjes inzetten. U kunt denken aan De Regenboog Groep, Humanitas, Het Rode Kruis, Homestart of Stichting Samen is niet Alleen.

Telefooncirkel De Baarsjes en Oud-West

Wilt u ook een veilig gevoel door een dagelijks telefoontje? Meld u aan bij Telefooncirkel van De Baarsjes of van Oud-West.

Hoe werkt de Telefooncirkel?

  • Elke dag, op een vast tijdstip in de ochtend, belt een medewerker van Voor Elkaar in West de eerste deelnemer van de cirkel.
  • U wordt gebeld door één van de deelnemers volgens een vast schema en dan belt u zelf de volgende.
  • Als de cirkel rond is, belt de laatste deelnemer dit door naar Voor Elkaar in West.
  • Als er niet wordt opgenomen zorgen wij ervoor, dat er zo nodig hulp wordt ingeschakeld.
  • Er zijn geen kosten aan verbonden.

Buurtcentra Amsterdam West

De buurtcentra in Amsterdam West zijn goede plekken om nieuwe mensen te ontmoeten. In de buurtcentra zijn vele mogelijkheden om samen te eten, deel te nemen aan uitstapjes en activiteiten of om workshops te volgen. In Amsterdam West zijn meer dan tien kleine en grotere buurtcentra.

Vraag je route op

Toon afstand in

Gebruik mijn locatie naar de dichtstbijzijnde Service Provider te vinden in de buurt van me

Zoek een buurthuis

Aantal buurthuizen: 0
Laden ...

Route

 

Een stadsdorp biedt u een dorpsgevoel
Deelname aan een stadsdorp biedt u een dorpsgevoel in de grote stad. Een stadsdorp is een initiatief van en voor een groep bewoners in een buurt om te zorgen voor meer onderlinge hulp en gezellige contacten. Sommige stadsdorpen zijn alleen voor 50-plussers, andere zijn voor alle leeftijden. Sommige zijn echte verenigingen, andere zijn meer losse groepen. Bekijk hier of er een stadsdorp bij u in de buurt is. 

Bel-ons-illu-ik-zoek-hulp-3-veiw