Mentaal fitter – Wat maakt mij mentaal fit?

Mijn naam is Samira El Mourabet en ik werk als locatie assistent in Huis van de wijk De Tagerijn, een locatie van Combiwel. Dit werk doe ik bijna 1 jaar, 3 dagen per week en ik doe het met veel plezier. Het is intensief en erg afwisselend, er is geen dag hetzelfde op De Tagerijn.

Naast mijn werk heb ik ook een druk bestaan. Ik heb een gezin waar ik met veel liefde voor zorg, mijn hobby’s en diverse andere bezigheden. Zo ben ik actief in mijn eigen buurt en het buurthuis met organiseren van activiteiten voor kinderen. Verder wandel ik graag en maak lange fietstochten. Dit doe ik graag alleen, zodat ik mijn hoofd leeg kan maken.

Er is zoveel te doen in een dag, zodat het vaak rennen is. Een race tegen de klok die je helaas niet wint. Dit is soms erg stressvol. Die stress kan effect hebben op elk facet in je dagelijks leven. Je beseft dat wel, maar hoe breng je verandering in je eigen leven en mind set?

Met die veranderingen in mijn dagelijks leven was ik erg bezig. Maar pas toen corona zijn intrede deed werd alles duidelijker voor mij. Die periode heeft mijn bewustzijn in een stroomversnelling gebracht. Ik besefte dat tijd erg kostbaar is. En hoe ga je om met je kostbare tijd? Hoe zorg ik nog beter voor mezelf en blijf ik mentaal fit?

Mijn focus was gericht op 3 dingen: gezonder koken en eten, mijn energie goed verdelen en prioriteiten stellen. Wat moet er echt gebeuren en wat kan wachten? En loslaten als dingen niet altijd gaan zoals jij het wilt. Ik denk nu vaker ‘morgen is er weer een nieuwe dag met nieuwe kansen’.

En verder ben ik me ook gaan realiseren: hoe beter ik me voel, des te beter ik me in kan blijven zetten!