Lotgevallen van een klusvrijwilliger
Hallo,
Ik heb het plankje opgehangen, bij alweer 'n alleraardigste dame.
In de omschrijving stond: 'Ze heeft 2 schroeven nodig en die kunnen een gat door het tegeltje boren (heeft iemand uitgeprobeerd)'.
Ik was al nieuwsgierig naar schroeven die een gat door een tegeltje kunnen boren, want ik ken die niet. Maar goed, de techniek staat voor niets en je hebt al schroeven die door gipsplaat kunnen boren, dus wie weet.
De ervaring heeft mij namelijk geleerd, dat veel mensen bij wie ik een klusje doe, zeggen dat ze fantastisch gereedschap in huis hebben, waaronder een volledige set schroevendraaiers. Wat dan 'n setje van de Hema, met verwisselbare stiften blijkt te zijn. Waarmee je in het gunstigste geval gelijk het bitje kapot draait en in het ongunstigste geval de kop van de schroef.
Ik neem dus in principe zelf alles mee... 99 soorten en maten schroeven, 176 soorten en maten pluggen, 37 soorten en maten schroevendraaiers. Want je weet nooit wat voor rare (holle) muur je tegenkomt. En 17 tangen waarmee je zelfs de meest ongedisciplineerde dolle plug er weer uit krijgt. O ja, en natuurlijk de klopboor voor de mogelijke 'betonnen' muur, die er altijd blijkt te zijn als je 't kreng één keer niet meeneemt.
Maar mij hoor je niet klagen.
Alleen zaten er dus al pluggen in de tegels. Er hoefden alleen twee schroeven in. Oftewel: 2 (twee!) schroeven en 1 (één) schroevendraaier meenemen was genoeg geweest.
Voorstel: voortaan alleen schriftelijke vragen voorzien van uitgebreide driedimensionale foto's, indien nodig vertaald door beëdigde tolk, in behandeling nemen? Of zou dat drempelverhogend zijn?
Zonder gekheid: het was natuurlijk prima. Alleen was ik dus snel klaar.
Peter Zwitser is sinds 2024 klusvrijwilliger bij Voor Elkaar in West. Regelmatig doet hij per email verslag van zijn kluservaringen aan het team van voor Elkaar in West.
We delen graag zo'n ervaring met onze lezers.