Leeuwen-Kraay-2

Waar kent u Voor Elkaar in West (VEIW) van?
Ik ken VEIW van de Klussendienst. De Klussendienst heeft een rookmelder voor mij vervangen. Toen ik 1 jaar geleden van de Geuzenkade verhuisde naar de Frederik Hendrikbuurt in Amsterdam-West en de klusser het liet afweten, heb ik het nummer van de Klussendienst gebeld. Inmiddels bleek deze te zijn overgegaan in Voor Elkaar in West. Gelukkig deden ze nog steeds klussen. 

Welke klussen zijn erbij u zoal gedaan?
Omdat ik 1 been mis zit ik in een rolstoel en kan niets zelf doen wat klussen betreft. Hans van VEIW heeft dan ook erg veel voor mij gedaan. Na de verhuizing klokken, schilderijen, kastjes en spiegels opgehangen. Ook is er een steun in de douche geplaatst en bedlampjes en boekenplank gemonteerd. 

Wat is uw ervaring met de klusvrijwilligers?
Ik was er superblij mee en ben goed geholpen. Helaas was Hans die mij na die verhuizing zo goed had geholpen, al op leeftijd en het klussen werd te zwaar voor hem. Hij is inmiddels opgehouden en ik heb al een paar keer andere klusvrijwilligers gehad. Waaronder een vrouwelijke klusser Carina. Zij heeft een keukenklok, schilderij en toilethouder opgehangen. 

Wat is je ervaring met VEIW?
Met VEIW heb ik diverse keren telefonisch contact gehad. Ze zijn aardig en begrepen mijn vraag goed. Ook fijn dat ze meestal snel een klusser vonden.  

Wat zijn je hobby’s?
Piano spelen is mijn grote passie en doe ik nog steeds. Ik heb veel les gehad en zelfs een keer opgetreden. Dit is al 20 jaar geleden hoor, het verzorgingshuis – waar mijn moeder toen zat Driehoven – bestaat al niet meer. Ik speelde klassieke muziek voor de ouderen van Chopin en Schubert. Zij genoten, maar ik ook. 

Wat is je favoriete muziek en boek?
Mijn favoriete pianomuziek zijn de nocturnes van Chopin en Schubert. Nocturne is een kort klassiek muziekstuk dat het beeld van de nacht oproept. Ik lees graag biografieën en lees nu de biografie van Chopin. 

Is er nog iets wat je zou willen toevoegen/vertellen?
Vroeger had ik veel katten, helaas zijn ze allemaal gestorven. Ik was echt gek op ze, maar ook op zwerfkatten of andere zwerfdieren. De zwerfdieren voerde ik en schuwe katten probeerde ik lief te maken. Ik stond dan ook goed bekend bij de stichting Zwerfkatten.