Hugten-2

Waar ken jij Voor Elkaar in West (VEIW) van?
De draad voor mijn TV was tegen de verwarmingsbuis gemonteerd. VEIW was al bij verschillende buren bekend. Op hun advies heb ik dan ook contact opgenomen met VEIW. 

Duurde het lang voordat een vrijwilliger contact opnam?
Binnen 2 dagen belde vrijwilliger Oguz en we maakten een afspraak.  

Wat is je ervaring met je vrijwilliger?
Wat ben ik blij met deze man, hij heeft de draden netjes weggewerkt maar ook een andere voet onder mijn tv geplaatst. Zodat deze weer netjes op het tableau past. In een later stadium heeft Oguz een lamp die boven mijn eettafel hing verplaatst naar de slaapkamer en nog 2 schilderijtjes opgehangen. Hij is kundig, werkt snel, maar ook netjes. 

Wat is je ervaring met VEIW?
Ook met het kantoor heb ik zeer goede ervaring. Je wordt aardig te woord gestaan. En ik was zeer verbaasd dat ze mij ook terug belden, dat gebeurt niet altijd. 

Wat zijn je hobby’s?
Eigenlijk is mijn werk ook mijn hobby. Ik begeleid groepsreizen, momenteel in Italië. Heerlijk om weer aan het werk te kunnen. Door mijn werk heb ik altijd veel gereisd en ben ik in veel landen geweest. Iedere reis is weer zo anders; de ene keer is het een groepsbegeleiding op een cruiseschip, de andere keer loop je door Rome. Maar ik heb ook kerstmarkten met rijncruises en beurzen gedaan. Heel divers dus. 

Wat is je favoriete land?
In Italië voel ik mij net zo thuis als in Nederland. Ik heb daar ook veel echte vrienden, het voelt als eigen. Italianen zijn vriendelijk hebben goede omgangsvormen en zijn wat minder hard dan Nederlanders. 

Wat is het leukste wat je hebt meegemaakt?
Of dat het leukste is weet ik niet, maar het was zeker grappig. Ik kwam ooit aan met een groep in een hotel in Jakarta, Indonesië. Nadat de groep was ingecheckt ging ik naar het dakterras. Een man kwam op mij af en ik herkende Mohammed Ali de boxer. We raakte aan de praat en dronken een drankje bij de juice bar.  

Later die avond sta ik in de hal met de groep en collega’s uit het hotel. Mohammed Ali komt langs en we groeten elkaar als oude vrienden. Zowel bij de groep als collega’s vielen de monden open van verbazing. Meteen kwam de vraag: Hoe ken je hem? Ik antwoorde achteloos: "Mohammed is gewoon een goede vriend en we hebben net een drankje gedronken''. Ik heb ze mooi in de waan gelaten. 

Hoe lang woon jij in dit huis?
Sinds 1977 woon ik hier met veel plezier. 

Wil je nog iets toevoegen/zeggen?
Mijn wens is dat mensen wat aardiger, warmer tegen elkaar zijn.