Gley woont in een mooi licht appartement in de Helmersbuurt. Hij zet een kopje koffie en thee. We beginnen ons gesprek aan de keukentafel.  

Waarom heb je contact opgenomen met Voor Elkaar in West (VEIW)?
Tijdens een gesprek met de huisarts kwam naar boven dat ik een beetje eenzaam was en dat een maatje wellicht iets voor mij is. Als het maatje ook nog iets van de computer en mobiel kan uitleggen, dan is dat helemaal fijn. Ik heb een fijne vrouwelijke huisarts en zei heeft toen contact opgenomen met het Buurtteam in Wooncentrum De Klinker. Het buurtteam heeft het verzoek aan VEIW doorgestuurd. 

Duurde het lang voor je aan een vrijwilliger werd gekoppeld?
Vrijwilliger Els nam al snel contact met mij op, we hebben kennis gemaakt in Woonzorgcentrum De Klinker.   

Wat is je ervaring met je vrijwilliger?
Het klikte en Els komt nu regelmatig bij mij. Zij is aardig, vrolijk en we hebben het gezellig. Ik zet koffie voor ons en zij legt mij nu uit hoe mijn smartphone werkt. Stap voor stap, eerst hoe ik kan bellen, nummers opzoeken, de historie wie er heeft gebeld. Steeds een stap verder. Tevens gaf ze mij een goede doorverwijzing voor mijn rugpijn, waar ik al lang last van heb. Gelukkig stond de huisarts er ook positief tegenover. Dus binnenkort heb ik een afspraak, nu maar hopen dat het helpt. 

Wat zijn je hobby’s?
Ik mag graag lezen en schrijven. Ik lees literatuur zoals Victor Hugo en Pierre Corneille vanaf de 16e eeuw, maar ook lees ik over psychologie. Schrijven doe ik echt voor mijzelf, ik schrijf over gebeurtenissen, dieren, alles wat ik meemaak.    

Wat is je favoriete film?
Mijn voorkeur gaat uit naar sociale films met een moraal. In Tunesië heb ik cineclub opgericht. Dan keken wij 1 keer per week gezamenlijk naar een film en daarna discussieerden we hierover. 

Hoe lang woon je in Nederland?
Ik ben geboren in Gafsa in Tunesië. In 1972 ben ik naar Nederland gekomen. Ik spreek Frans, Arabisch, Engels en Nederlands.  

Wat voor werk deed je in Tunesië?
Ik was docent Frans. Omdat toerisme beter betaalde ben ik daarin gaan werken. Ik heb o.a. een hotelschool opgericht maar ben ook hotelmanager geweest. Als manager zette ik nieuwe hotels op. Ook heb ik tijdens een diner Brigitte Bardot ontmoet, ik meen in 1969. Ik heb toen iets voor haar gedaan en als bedankje kreeg ik een foto. Deze hangt nog boven mijn bed.   

Wil je nog iets meegeven of zeggen?
Leven met verstand
Leven met liefde