Leeuwen-Kraay-2

Gezocht gezellig maatje
Maatjes van Voor Elkaar in West zijn er voor mensen die behoefte hebben aan contact met anderen en moeite hebben dit zelf te organiseren. Sommige mensen hebben weinig of geen netwerk en niet iedereen kan rekenen op kinderen of buren. Door maatje te zijn, maak je het leven van een ander en van jezelf leuker.

Wat ga je doen
Jij vindt het leuk om maatje te worden voor een eenzame (oudere) buurtbewoner in West. Je gaat wekelijks (of minder) een kopje koffie drinken, een praatje maken, samen wandelen of samen boodschappen doen.

Wat neem je mee
Je bent hulpvaardig van aard en je hebt een positieve en open houding. Verder ben je sociaal vaardig en kan je goed luisteren. Maar je weet ook je grenzen te stellen.

Wat krijg je ervoor terug
Maatje zijn is meer dan iets 'doen' voor een ander. Als maatje krijg je inzicht in je medemens. Sommige mensen tref je niet vanzelf in jouw omgeving, maar ze maken wel deel uit van de maatschappij waarin we met z'n allen leven. Dit inzicht is waardevol. Het kan de manier waarop je in het leven staat veranderen en leuker maken.

Beschikbaarheid
In overleg. Je gaat wekelijks of 1 x per 2 weken bij iemand langs voor een praatje of om er samen op uit te gaan. Je besteedt gemiddeld 2 uur aan een huisbezoek.

Geïnteresseerd
Neem contact op met Yvonne Liefhebber, vrijwilligerscoördinator, mobiel: 06 39 71 78 55
of Lize Kelderman, algemeen coördinator, mobiel: 06 18 18 93 82.
We nodigen je graag uit voor een kennismakingsgesprek. En bij een positief gevoel van beide kanten vragen wij een Verklaring Omtrent het Gedrag voor je aan.