Zitouni-Riet-3

Ben jij dat gezellige maatje voor je buurman of -vrouw in Amsterdam-West?

Vind jij het leuk om met een eenzame (oudere) buurtbewoner in West een kopje koffie te drinken, langs te gaan voor een praatje, samen te wandelen of boodschappen te doen?

Taakomschrijving
Sommige mensen hebben weinig of geen contacten. Niet iedereen kan rekenen op kinderen of buren. Onze maatjes zijn er voor mensen die behoefte hebben aan contact met anderen en moeite hebben dit zelf te organiseren. Deze maatjes dragen in hoge mate bij aan het afwenden van een (dreigend) sociaal isolement.

Kennis en vaardigheden
Je bent hulpvaardig van aard. Je hebt een positieve en open houding, je bent sociaal vaardig en kan goed luisteren. Maar je weet ook je grenzen te stellen en je bent praktisch ingesteld. Je vindt het leuk om iets te doen met een oudere bewoner woonachtig in West.

Aangeboden scholing
Deelname aan de training ondersteunend Vrijwilligerswerk van de Vrijwilligersacademie; diverse andere trainingen om deskundigheid te bevorderen.

Wat krijg je ervoor terug?
Maatje zijn is meer dan iets doen voor een ander. Als vrijwilliger krijg je inzicht in je medemens. Sommige mensen tref je niet vanzelf in jouw omgeving, maar ze maken wel deel uit van de maatschappij waarin we met z'n allen leven. Dit inzicht is waardevol. Het kan de manier waarop je in het leven staat veranderen en je laten nadenken over prioriteiten die je stelt.

Werktijden
In overleg. Je gaat wekelijks of 1 x per 2 weken bij iemand langs voor een praatje of om er samen op uit te gaan. Je besteedt gemiddeld 2 uur aan een huisbezoek.

Geïnteresseerd?
Neem contact op met contactpersonen:
Yvonne Liefhebber, vrijwilligerscoördinator mobiel: 06 39 71 78 55 of Lize Kelderman, algemeen coördinator, mobiel: 06 18 18 93 82.
Bij een positief gevoel van beide kanten, vragen we je om een (gratis) Verklaring Omtrent het Gedrag te overleggen.