Leeuwen-Kraay-2

Gezocht gezellig maatje Voor Elkaar in West

Maatjes van Voor Elkaar in West zijn er voor mensen die behoefte hebben aan contact met anderen en moeite hebben dit zelf te organiseren. Sommige mensen hebben weinig of geen contacten en iedereen kan rekenen op kinderen of buren. Deze maatjes dragen in hoge mate bij aan het afwenden van een (dreigend) sociaal isolement.

Wat ga je doen?
Jij vind het leuk om maatje te worden voor een eenzame (oudere) buurtbewoner in West. Je gaat wekelijks ( of minder) een kopje koffie drinken voor een praatje, samen wandelen of samen boodschappen doen.

Wat neem je mee?
Je bent hulpvaardig van aard. Je hebt een positieve en open houding, je bent sociaal vaardig en kan goed luisteren. Maar je weet ook je grenzen te stellen en je bent praktisch ingesteld. Je vindt het leuk om iets te doen met een oudere bewoner woonachtig in West.

Wat krijg je ervoor terug?
Maatje zijn is meer dan iets doen voor een ander. Als vrijwilliger krijg je inzicht in je medemens. Sommige mensen tref je niet vanzelf in jouw omgeving, maar ze maken wel deel uit van de maatschappij waarin we met z'n allen leven. Dit inzicht is waardevol. Het kan de manier waarop je in het leven staat veranderen en je laten nadenken over prioriteiten die je stelt.

Beschikbaarheid?
In overleg. Je gaat wekelijks of 1 x per 2 weken bij iemand langs voor een praatje of om er samen op uit te gaan. Je besteedt gemiddeld 2 uur aan een huisbezoek.

Geïnteresseerd?
Neem contact op met contactpersonen:
Yvonne Liefhebber, vrijwilligerscoördinator mobiel: 06 39 71 78 55 of Lize Kelderman, algemeen coördinator, mobiel: 06 18 18 93 82.
Bij een positief gevoel van beide kanten, vragen we je om een (gratis) Verklaring Omtrent het Gedrag te overleggen.