IMG-20240326-WA0019 1

Mentale fitheid is geen makkelijk recept 

Wat een heerlijk recept als ik dit online lees: Hoe kan ik mijn mentale fitheid verbeteren? Een leeg hoofd, rust, balans, zeker zijn over jezelf, positief denken, je goed in je vel voelen. Dit zijn een paar ingrediënten voor mentaal fit zijn. Het gaat erom dat je weet wie je bent, dat je dingen doet die je blij maken en dat je weinig stress ervaart in het leven. Dat je veerkrachtig bent en goed met tegenslagen kunt omgaan. Wauwww dat klinkt zo lekker!

Ik ben Sylvia van Faverey en ervaringsdeskundige bij Buurtteam Amsterdam-West. Mentaal fit worden gaat niet vanzelf maar ik weet uit eigen ervaring dat positieve aandacht alles mooier maakt. Iedereen wil gezien worden om wie ze zijn, erkenning krijgen en het gevoel ervaren dat ze er toe doen! Aandacht in de vorm van 'er mogen zijn' geeft zoveel erkenning in gehoord en gezien worden. Wat meer tijd maken en er simpelweg 'zijn' als je elkaar nodig hebt. Sociale interactie is een cruciaal ingrediënt in het recept voor mentale fitheid. Simpel gezegd, het delen van gedachten en gevoelens met anderen en ontvangen van steun en begrip maakt het recept een stuk makkelijker. Nog makkelijker? Oprechte interesse en luisteren naar anderen. Je staat er niet alleen voor, je bent niet de enige, herkenbaarheid bij elkaar.

Wat mij mentaal fit houdt is oa de passie voor mijn werk. De ondersteuning aan mensen die mij op hun manier ook ondersteunen geeft mij veel energie. Door het vertrouwen wat mensen mij geven, voel ik mij bijzonder. Mijn positiviteit is aanstekelijk en mijn vrolijkheid ook. Hier kan geen sportschool tegenop.

Het recept van mijn fysieke fitheid is voor mij veel makkelijker: niet roken, geen alcohol, geen drugs en geen vlees, vis en kip. De eerste 3 ingrediënten vind ik vies en de andere 3 lust ik niet. Voor zelfgemaakte patat en taart van de banketbakker mag je mij wakker maken.

Ik ben de laatste van een gezin van 10 kids met een heftig ongezond recept en heel veel pittige ingrediënten uit het verleden, daarom zorg ik zo goed voor mezelf!

Water is voor mij prima..😊hahaha