Montse Lloveras

Hoe blijf je fit?
Na vijfentwintig jaar werken bij Combiwel vind ik mijn werk nog steeds leuk, supernuttig en boeiend!
Fysiek blijf ik fit door veel te sporten: heerlijk rennen in het Amsterdamse bos of tijdens mijn vakantie in de bergen van Catalonië. En 3 à 4 keer per week naar de sportschool te gaan. De sportschool is halverwege tussen het werk en mijn huis, dus het is makkelijk om daar een stop te maken na het werk.

Hoe blijf ik mentaal fit?
Mentaal blijf ik fit door met veel plezier naar mijn werk te gaan. Voor mij is het essentieel om te geloven in wat wij doen en het samen te doen samen met enthousiaste, betrokken en oprechte mensen. Bij het buurtwerk zijn dat je directe collega's, de buurtbewoners en je samenwerkingspartners.

Afgelopen week belde een dame uit Iran die ik vijf jaar geleden ondersteund had, toen zij met een depressie kampte. Zij had haar land verlaten voor een congres, en op Schiphol werd ze door haar familie gebeld dat de politie haar zocht en dat zij beter niet terug naar Iran kon komen.
Wij hebben vorige week afgesproken om samen een kopje koffie te drinken. Zij heeft nu een goede baan en een mooi huis in de buurt. Zij vertelde dat haar moeder op bezoek uit Iran was gekomen en had koekjes voor mij genomen. De moeder was niet vergeten dat haar dochter ondersteuning bij ons had gevonden en had gezegd dat de koekjes 'voor Montse' waren. Dat raakt me en helpt mij herinneren wat een verschil wij in het leven van mensen kunnen maken, door er op het juiste moment voor ze te zijn.

Er zijn zoveel voorbeelden van mooie, inspirerende en liefdevolle ontmoetingen waar het buurtwerk bij betrokken is! Dat geef mij energie en motiveert mij om elke dag mijn best op het werk te doen.