Keti Koti tafel 6 juli

Betreft: Uitnodiging Keti Koti Tafel donderdag 6 juli in de Tagerijn

van Gemeente Amsterdam en Keti Koti Tafel
Beste Amsterdammer,

Wij nodigen u van harte uit voor een bijzondere bijeenkomst op donderdag 6 juli 2023. In samenwerking met de stichting Keti Koti Tafel organiseert stadsdeel West een Keti Koti Tafel in De Tagerijn. 

Datum	:	donderdag 6 juli 
Tijd	:	18.30 uur (inloop vanaf 18.00 uur) – 21.30 uur
Adres	:	Huis van de Wijk ‘De Tagerijn’, Balboastraat 18, Amsterdam

Een bijzonder Keti Koti jaar
Dit jaar is het 160 jaar geleden dat de slavernij in Suriname en op de Antillen door Nederland werd afgeschaft. Keti Koti betekent Ketenen Verbroken. Omdat hierna nog 10 jaar verplichte arbeid ‘onder staatstoezicht’ volgde, is het pas 150 jaar geleden dat de tot slaafgemaakten werkelijk vrijkwamen. 

De viering van deze belangrijke momenten heeft extra betekenis gekregen door de excuses die de premier in december 2022 heeft aangeboden. Hij deed dit namens de Nederlandse overheid voor de betrokkenheid bij slavenhandel en slavernij en voor de gevolgen hiervan. Stadsdeel West vindt het belangrijk om ook aandacht te besteden aan deze heftige, gedeelde geschiedenis.
Wat is de Keti Koti Tafel
De Keti Koti Tafel is een speciale bijeenkomst, ontwikkeld om ons gedeelde koloniale- en slavernijverleden en de gevolgen daarvan bespreekbaar te maken. Inmiddels hebben meer dan 30.000 mensen en 150 organisaties in verschillende landen hieraan meegedaan.

Wat gebeurt er tijdens de Keti Koti Tafel
Tijdens de Keti Koti Tafel bespreken de deelnemers twee aan twee persoonlijke ervaringen, emoties en delen we inzichten volgens een speciaal ontwikkelde methode. Tijdens dit gesprek geven we antwoord op drie vragen rondom een onderwerp dat speciaal voor deze bijeenkomst gekozen is. 

Met deze gespreksbijeenkomst willen stadsdeel West en de stichting Keti Koti Tafel bijdragen aan het tegengaan van vooroordelen en discriminatie, en aan het versterken van wederzijds begrip. Meer informatie over de Keti Koti Tafel vindt u op www.ketikotitafel.nl.

Aanmelden
Graag horen wij voor 1 juli of u er op 6 juli bij deze bijeenkomst wilt zijn. Aanmelden kan via dit aanmeldformulier. Tijdens de Keti Koti Tafel gaan we zoveel mogelijk in verschillend samengestelde tweetallen met elkaar in gesprek. U kunt zich aanmelden met iemand van een andere kleur of achtergrond dan u zelf, maar dit is niet verplicht.  

We zien ernaar uit om u aan deze Keti Koti Tafel te begroeten!

Met vriendelijke groet,

Fenna Ulichki, stadsdeelvoorzitter Stadsdeel West 
Mercedes Zandwijken, directeur en initiatiefnemer Keti Koti Tafel