Yussef foto

Filsan is een vrolijke dame die graag de ouderen in haar buurt helpt.

Op een mooie zonnige ochtend sprak ik met Filsan. Zij helpt een buurtbewoner al een jaar bij het boodschappen doen. We vragen haar hoe ze dit vindt en wat het haar brengt. 

In het dagelijks leven gaat er vooral veel tijd naar haar zoontje (5) die extra aandacht nodig heeft. De uren dat hij op school zit, wil ze graag iets voor een ander betekenen. Dit doet ze het liefst dichtbij huis en met de bemiddeling van ‘Voor Elkaar in West’. Het voelt veilig dat het kantoorteam achter haar staat.

Voor deze meneer komt dat heel goed uit. Meneer is niet meer zo mobiel en kan zelf niet meer goed tillen. Eén keer in de week haalt Filsan hem op en doen ze samen boodschappen. Zo kan meneer nog zelf keuzes maken en helpt zij hem tillen. Natuurlijk wordt er tussendoor ook een praatje gemaakt. “Ik praat ook met iedereen in de supermarkt, zo leert meneer ook nog wat mensen kennen daar” zegt Filsan lachend. Filsan geeft het een goed gevoel dat meneer blij met haar is. Zo voelt ze zich nuttig. Ook die ene keer toen meneer de telefoon niet opnam en zij erachteraan is gegaan omdat ze zich zorgen maakte.  

Filsan staat open voor nóg een hulpvraag. Het lijkt haar leuk om iemand wekelijks op te halen en naar een activiteit te brengen in bijvoorbeeld de Tagerijn.