In de buurt

Wijk Westerpark
De wijk die in deze nieuwsbrief centraal staat is Westerpark. We hebben het dan over de wijk met zijn buurten; Staatsliedenbuurt, Spaarndammerbuurt, Zeeheldenbuurt, Houthavens, Frederik Hendrikbuurt. Combiwel is natuurlijk aanwezig in deze wijken. Hieronder zie je waar ze te vinden zijn en wat er te doen is.

Locatie De Horizon
Hembrugstraat 156
1013 XC Amsterdam
020 6824971
horizon@combiwel.nl

De Horizon is een buurthuis voor de Spaarndammerbuurt, Houthavens en Spaarndammerhout. Er zijn veel activiteiten voor en door de buurt. Zoals tijdelijke pop-up winkeltjes, exposities in de ontvangstruimte, er is een professionele keuken en er zijn mogelijkheden om te flexwerken. Iedereen is welkom. Verder vindt je op deze locatie Podium Horizon en Buurtrestaurant Hembrug & Zaandammer.

Podium Horizon
Podium Horizon is het nieuwe bewonersplatform voor sociale en culturele activiteiten van, voor en door buurtbewoners. Het podium is begin 2022 ontstaan uit enthousiasme en nauwe betrokkenheid van een groep buurtbewoners om in het buurtcentrum culturele activiteiten te programmeren, zie www.podiumhorizon.nl/

https://www.facebook.com/BewonersvanWesterpark/

Buurtrestaurant Hembrug & Zaandammer
Voor een lekker hapje eten kun je terecht in het buurtrestaurant van 11.00 tot 14.30. Voor maar 5 euro eet je een heerlijk broodje en voor een complete maaltijd betaal je 10 euro. De Kok Isam Nadaf maakt met liefde je lunch klaar. Kijk op de website voor meer informatie: http://mbuffet.nl/

Locatie De Koperen Knoop
Van Limburg Stirumstraat 119
1051 BA Amsterdam
020 3035008
koperenknoop@combiwel.nl

Het Huis van de Buurt de Koperen Knoop is het sociale knooppunt in de Staatsliedenbuurt. Hier kun je als buurtbewoner, ondernemer of professional terecht met vragen over de buurt, wonen, veiligheid, zorg, vrijwilligerswerk of maatschappelijke hulp. Er is een ontmoetingsruimte waar vele activiteiten plaatsvinden. Ook een ruimte huren voor een eigen activiteit behoort tot de mogelijkeden.

Locatie De Nieuwe Reiger
Van Reigersbergenstraat 65
1052 SV Amsterdam
06 42744161

Een buurthuis in de Hugo de Groot- en Frederik Hendrikbuurt, waar de bewoners zelf vorm aan kunnen geven. Er worden door de buurtbewoners activiteiten georganiseerd, zoals op dinsdag een koffie-inloop en op donderdag een theemiddag. Er zijn mogelijkheid tot exposeren, ontmoeten en het organiseren van workshops. Ook kan een ruimte gehuurd worden, bijvoorbeeld voor een vergadering of een cursus.

Loop eens binnen bij een van deze centra en vraag het activiteitenoverzicht. Natuurlijk kun je dit overzicht en nog veel meer teruglezen op de website van Combiwel Buurtwerk: https://combiwelbuurtwerk.nl/

Leuke tip
En als je toch in deze wijk rondloopt, stap dan eens binnen bij Cafe Checkpoint Charlie. Carina zwaait daar de scepter en is sinds Corona een vaste vrijwilligster van Voor Elkaar in West voor diverse technische klussen en boodschappen. Haar trendy cafe heeft naast hapjes en diverse dranken ook regelmatig live muziek of draait er een DJ. Voor liefhebbers van spelletjes staat er een flipperkast en worden er pubquizen georganiseerd.