In de buurt

De Baarsjes
De wijk die in deze nieuwsbrief centraal staat is De Baarsjes. Over deze wijk is veel geschreven en terug te vinden op internet. Voor wie het leuk vindt om meer van de geschiedenis van deze wijk te weten of wat er zoal te doen is, met googelen op het internet kom je veel aan te weet.
Combiwel is zeker ook aanwezig in deze wijk met een Huis van de Wijk en wel De Tagerijn en met ondersteuning van het Vrouwencentrum de Baarsjes. 
 
Hieronder vertellen we kort wat die 2 centra zijn. Ben je met je maatje op stap, loop dan eens binnen in een van deze 2 centra en vraag het activiteitenoverzicht op of kijk op de website bij programma.

Vrouwencentrum
Het Vrouwencentrum is voortgekomen uit een initiatief van Combiwel.
Het afgelopen jaar vonden o.a. de volgende activiteiten plaats: samen koken, sieraden maken, rommelmarkt en vrouwendag. Op deze dag zijn er door vrouwen zelf activiteiten georganiseerd zoals zelfverdediging en schilderen. Ook is het project groene vingers gestart. Een initiatief waarbij vrijwilligers tuintjes opknappen bij mensen die daar zelf niet toe in staat zijn. Benieuwd of dit ook iets voor jou is? Klik hier voor meer informatie.

De Tagerijn (door Mareike Bremer, locatieleider)
De Tagerijn gaat de zomerperiode tegemoet. Er zijn veel activiteiten die een zomerstop houden. Gelukkig gaan er ook diverse activiteiten gewoon door. Zoals de Huiskamer op de dinsdagochtend, waar je vanaf 09.30 uur een kopje koffie kan drinken. Om 10.00 uur beginnen de creatieve activiteiten en spelletjes.
12.00 uur is er lunch, waarna er om 14.00 uur gesport kan worden. Ook start er om 15.00 uur een wandelgroep. Dit alles met de gezelligheid van Klaas (Roads) en in de ochtend sluit Mareike (Combiwel) aan.

In de zomer staat De Tagerijn 1 dag in het teken van Griekenland! Dat is op dinsdag 26 juli tijdens ‘Vier de Zomer’ met allemaal leuke activiteiten en hapjes.

Verder bereiden we ons voor op het najaar. In september wordt De Tagerijn omgebouwd tot theater! Troupe Courage maakt samen met de buurt een voorstelling over de helden van de Baarsjes. We kijken hier erg naar uit! Verder hebben we 16 september het Baarsjes Festival, dat ook een groot feest wordt! 


De Tagerijn
Balboastraat 18
1057 VW  Amsterdam
Combiwel Buurtwerk West in De Baarsjes | Voor de buurt, met de buurt