Heldenspellen uitgereikt

Voor mensen die zich voor de stad inspannen of die een bijzondere daad verrichten kent Amsterdam de Heldenspeld. De gemeente heeft dit jaar drie vrijwilligers uitgekozen, die samen representatief zijn voor de duizenden vrijwilligers die in heel Amsterdam 3000 coronavragen hebben voorzien van hulp sinds maart 2020. Zij kregen op vrijdag 11 juni een heldenspeld. 

Toen in maart 2020 de eerste lockdown kwam, sloegen de Amsterdamse organisaties voor buurt- en vrijwilligerswerk de handen ineen en kwam het hulpnummer Voor Elkaar In Amsterdam tot stand. Ook Voor Elkaar in West maakte daar deel van uit. Binnen de kortste keren stroomden Amsterdammers toe die wilden helpen en vroegen vele Amsterdammers om hulp.

De 3000 coronavragen die we samen hebben opgelost, kwamen van vaak kwetsbare mensen, die anders verstoken zouden zijn geweest van contact, boodschappen, vervoer of een andere behoefte. We hebben deze hulp extra geboden, dus boven op de hulp die onze vrijwilligers altijd al verzorgden in de buurten.  

Het college van Burgemeesters en Wethouders en de Stadsdeelcommissies zijn hiervan onder de indruk. De extra aandacht en inzet die in coronatijd in alle buurten tot stand zijn gekomen, is opgevallen! 

>> Lees het bericht over de drie heldenspelden op de website van de gemeente << 

Het is niet haalbaar om de duizenden vrijwilligers persoonlijk een speld uit te reiken. Wethouder Simone Kukenheim sprak voor alle andere vrijwilligers een videoboodschap in. Als dank voor hun inzet reikt zij daarin de heldenspeld symbolisch uit aan allemaal. >> Bekijk de videoboodschap << 

Daarnaast dankt de gemeente bedankt alle vrijwilligers van Voor Elkaar in Amsterdam met een ander klein gebaar als blijk van waardering.