Beter slapen challenge 

Een paar jaar geleden kwam ik al googelend terecht bij Mind en heb ik mij aangemeld voor hun nieuwbrief. Mind is een onafhankelijke maatschappelijke organisatie die psychische gezondheid wil bevorderen, en alle mensen die hiermee te maken hebben ondersteunen.  

Begin maart kreeg ik een email van Mind waarin ik uitgenodigd werd voor de  
 
Beter Slapen Challenge 
Krijg handvatten voor een betere nachtrust. Ontvang 10 dagen lang om de dag een mail met opdrachten en tips‘. 

Hoewel ik de laatste tijd heel redelijk slaap, heb ik slechtere tijden gekend. En lig ik ’s nachts nog steeds af en toe te woelen om in slaap te komen. Of word ik ergens halverwege de nacht wakker en val pas weer in slaap vlak voor de wekker gaat. Slaap heeft al langere tijd mijn interesse en houdt me bij wijze van spreken soms uit mijn slaap ????. 

Ik was dus zeer benieuwd naar deze Challenge en het leek me leuk om er iets over te vertellen in deze nieuwsbrief. Niet te veel, want er moet voor jou ook nog iets te ontdekken blijven. 

Je krijgt na je aanmelding bij Mind, om de dag een email-challenge, dus in totaal 5 emails. Ik had natuurlijk wel wat verwachtingen over de 1e email. Dat er bijvoorbeeld allemaal adviezen in zouden staan over het vermijden van bepaalde dingen die je uit je slaap kunnen houden, zoals koffie en alcohol en ‘prikkels’ vlak voor het slapen gaan. Maar in plaats van dit soort zaken ging het over de….. slaapkamer!
Na het doornemen van de checklijst blijkt dat mijn slaapkamer redelijk voldoet aan de voorwaarden voor een goede nachtrust! Ik ben direct begonnen aan de verbeterpunten ‘voldoende ventileren’ en ‘temperatuur’. En het resultaat is….ik slaap de hele nacht door!

Vooral leuk vind ik de opdracht je slaapkamer even te vergeten en je ideale slaapplek te beschrijven. En dan te kijken wat je kunt of wilt veranderen. Een slaapkamer moet ook een fijne plek zijn om naar toe te gaan! 

Over de rest van de email-challenges zal ik in Nieuwsbrief 6 iets laten weten. Kun je niet wachten en wil je de challenge zelf doen? Ga dan naar: 

https://steun.wijzijnmind.nl/slaapchallenge_2021_webpagina

Lize Kelderman 
coördinator Voor Elkaar in West