begeleiden

Begeleiden ziekenhuis / arts / tandarts etc
Voor Elkaar in West is op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om een buurtbewoner te begeleiden naar het ziekenhuis, een arts of tandarts. Het gaat om een buur die niet zelfstandig op pad kan of graag iemand mee heeft om de informatie te onthouden.

Wat ga je doen
Na het maken van een afspraak haal je de buur thuis op en begeleid je deze naar de desbetreffende locatie. Dit kan met het (aanvullend) openbaar vervoer of je eigen auto. Daar wacht je totdat de afspraak heeft plaatsgevonden en dan begeleid je de buur weer terug naar huis.

  • Onkostenvergoeding
    Eigen auto richtlijn (onderling afspreken): 4 euro voor de vrijwillige chauffeur, te betalen door de klant voor benzine en parkeerkosten, of een kilometervergoeding van max. 0,30 per km.
  • Kosten voor openbaar vervoer betaalt de klant voor de vrijwilliger, ook eventuele kosten voor vrijwilliger voor een retour naar het woonhuis van de klant. Vaak heeft de klant recht op Aanvullend Openbaar Vervoer (AOV) en kan de vrijwilliger meereizen.

 Wat neem je mee
Je bent hulpvaardig van aard en je hebt een positieve en open houding. Verder ben je sociaal vaardig en kan je goed luisteren. Maar je weet ook je grenzen te stellen.

Wat krijg je ervoor terug
Je kunt iets betekenen en van nut zijn voor een buurtbewoner. Ook kun je nieuwe contacten leggen.

Beschikbaarheid
De afspraak duurt minimaal 2 tot 3 uur. Je kan zelf aangeven hoe vaak je beschikbaar bent.

Geïnteresseerd
Neem contact op met Yvonne Liefhebber, vrijwilligerscoördinator, mobiel: 06 39 71 78 55
of Lize Kelderman, algemeen coördinator, mobiel: 06 18 18 93 82.
We nodigen je graag uit voor een kennismakingsgesprek. En bij een positief gevoel van beide kanten vragen wij een Verklaring Omtrent het Gedrag voor je aan.