In de buurt..

In deze nieuwsbrief staat het buurthuis De Havelaar in de wijk Oud-West centraal. In dit ontmoetingscentrum is veel te doen, van hobbyclubs en muziekactiviteiten tot kookgroepen. Ook kan je hier terecht bij het Buurtteam Amsterdam West die inloopspreekuren organiseren over geld, administratie of persoonlijke problemen. Buurtwerkers helpen bewoners die activiteiten of buurtinitiatieven willen starten.  

Hieronder staan een aantal leuke activiteiten die de Havelaar aanbiedt.  

Muziek

Elke 2e zondag van de maand van 16.00-20.00 uur is er live muziek bij Moondogs in de grote zaal. Van Jan Smit tot Elvis en van Queen tot Miley Cyrus, alles komt voorbij. Iedereen is welkom om mee te spelen, te zingen, dansen en luisteren bij deze jamsessies! Na afloop kan je een hapje eten voor €6.-. (Voor het eten kan je je een dag van tevoren tot 17.00 uur opgeven via 020-6890711).  

Op woensdagavond van 19.30-21.30 uur komen musici en amateurs samen bij The Social Music Club om elkaar te ontmoeten en te improviseren. Erna kan nog gezellig een drankje worden gedronken. 

Bewegen 
Gooi je voetjes van de vloer tijdens de gratis danslessen van de Happy Days Danssalon. Dans elke zaterdagavond samen op afwisselend rock &roll, line dancing, stijldansen, tango en salsa. De deur gaat om 18.45 uur open en het is om 22.30 afgelopen.  

Op maandag kan je wandelen door West samen met buurtbewoners onder leiding van een sportcoach. Er wordt rekening gehouden met ieders tempo. Je kan je wekelijks aansluiten bij de Open Wandelgroep Westwandelaars. Als je het leuk vindt, kan je nog een kop koffie erna drinken. Verzamelen in de Havelaar om 11.00 uur.   

Eten 
Op donderdagen van 16.30-18.00 uur kan je bij Rudi’s keuken een maaltijd af te halen of gezellig samen eten met de buurt. De (meestal Surinaamse) maaltijd kost €7.- en je kan tot woensdag 16.00 uur reserveren via 020-6890711. Rudi’s keuken gaat weer open in februari 2023.  

In De Buurtkeuken kan je een heerlijke verse driegangenmenu eten en gezellig samen tafelen voor maar €6.-. Afhalen is ook mogelijk. Je kan reserveren tot op de dag zelf vóór 12.00 uur via 020-6890711.  

Ruilmarkt 
Eens in de zoveel tijd wordt er in de Havelaar de grote Oud-West ruilmarkt georganiseerd. Hier kan je spullen ruilen en andere bewoners ontmoeten. Afgelopen markten waren er thema’s zoals keuken, planten en (feest)kleding. Houd de facebook van Combiwel Oud-West in de gaten voor de volgende editie.

De laatste editie van het Ruilfeest 

Dit zijn niet de enige activiteiten die er in de Havelaar worden georganiseerd. Er is onder andere een naaiatelier, fietslessen en een Engels taalcafé. Voor meer informatie, kijk op de website van Combiwel Oud-West of loop een keertje binnen!  

De Havelaar  
Douwes Dekkerstraat 2 
1053 SX Amsterdam 
020 689 07 11